Нафтогаз повідомив, чому у платіжках за газ немає показань та не зараховують плату за доставку

3 месяца назад 0

Нафтогаз звернувся до клієнтів із важливою інформацією. 
Стало відомо, чому в платіжках за газ немає показань, і чому плату за доставку палива не зараховують.
Українці за місяць передали через сервіси компанії Нафтогаз понад чотири мільйони свідчень лічильників. Зазначено, що показання було прийнято та направлено оператору ГРМ для розрахунків. Однак у платіжках цих відомостей не було.
Представники компанії, яка є постачальником блакитного палива для 98% українців, уточнили, що формування квитанції починається з отримання даних про спожиті обсяги від оператора ГРМ (обл- або міськгазу). За законом саме на оператора ГРМ покладено функцію обліку газу. Вказано, що використані кубометри вивантажують з інформаційної платформи оператора газотранспортної системи щомісяця після 9-го числа.
Після цього, ґрунтуючись на отриманій інформації, проводиться підрахунок наступним чином: спожиті обсяги газу множаться на діючий тариф 7,96 гривні за кубометр. Це буде сума, яку потрібно заплатити.
Нафтогаз у своєму платежі вказує фактично спожитий обсяг газу та суму до оплати.
Українцям не зараховують плату за доставку блакитного палива Про проблему повідомили у пресслужбі Харківської філії "Газмережі", яка входить до структури Нафтогазу. Газовики звернули увагу на те, що споживачі оплачують доставку газу, але кошти не зараховуються на особові рахунки і накопичуються борги. Виявилося, що причина в неуважності споживачів. Деякі з них помилково оплачують послугу з розподілу газу на реквізити оператора ГРМ, який надавав послуги до переходу на "Газмережі".

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:Українців закликали уважно перевіряти реквізити перед проведенням платежів. Якщо гроші спрямовані помилково не на той рахунок, потрібно звернутися до організації, яка їх отримала та подати заяву на повернення споживачеві. Слід додати квитанцію про оплату, копію паспорта та ІПН, а також витяг з банку про IBAN картковий рахунок споживача для повернення коштів.