Нідерланди допоможуть громадам на Херсонщині поліпшити водопостачання

2 недели назад 0

На Херсонщині у чотирьох громадах за підтримки Нідерландів реалізують проєкт з поліпшення водопостачання.

Про це повідомляє , передає . 

«Завдяки підтримці Нідерландів на Херсонщині реалізовуватимуть проєкт з поліпшення водопостачання»,  — йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що проєкт «Реконструкція систем водопостачання Херсонщини: негайні заходи та сталі рішення» втілюватимуть у Високопільський, Нововоронцовській, Херсонській та Чорнобаївській громадах. 

Етапи та терміни реалізації обговорив з представниками VNG International перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій. 

У межах проєкту розроблять бачення інтегрованого управління водними ресурсами області, яке враховуватиме збитки, завдані в результаті повномасштабного вторгнення, а також сталі рішення та досвід Нідерландів і реалізують пріоритетні інфраструктурні рішення у сфері водопостачання (включаючи відновлення матеріалів та обладнання водоканалів, заходи з поліпшення якості питної води, облаштування сталих джерел живлення водопостачання).

Цей проєкт реалізовуватиметься протягом квітня 2024 року – липня 2025 року. Його вартість – близько 3 млн євро.

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій здійснив навчальний візит до Королівства Нідерландів у межах проєкту «Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні». На зустрічі з представниками Агентства підприємництва Нідерландів (RVO) Херсонська ОВА презентувала проєкти відновлення громад.

Міністерство закордонних справ Нідерландів підтвердило, що надасть фінансову підтримку для відбудови області.