Оголосили тендер на будівництво сміттєсортувального комплексу в Бериславі

3 года назад 0

Очікувана вартість робіт — майже 25 млн грн.

Департамент розвитку територій Херсонської облдержадміністрації оголосив тендер на будівництво комплексу по сортуванню побутових відходів у Бериславі. Про це йдеться на порталі публічних закупівель “Прозорро”.

Сам аукціон відбудеться 5 травня. Очікувана вартість робіт — майже 25 млн грн. Побудувати комплекс мають за межами населеного пункту до кінця 2022 року.

Як повідомили під час селекторної наради в ХОДА 19 квітня, проєкт будівництва сміттєсортувального комплексу в Бериславі отримав найвищу рейтингову оцінку з-поміж інших інвестиційних проєктів, які реалізовуватимуть на Херсонщині за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2021 році.

— Багато людей плутають сміттєсортувальний комплекс зі сміттєпереробним і навіть сміттєспалювальним заводами. Але це взагалі різні речі. У нас планується побудувати сучасний і цілком безпечний комплекс зі сортування сміття. Він тільки покращить екологію в нашій громаді, — прокоментував перший заступник міського голови Берислава Сергій Шматов.

Про намір побудувати сміттєсортувальний комплекс керівництво Берислава вперше заявило наприкінці 2018 року. Міський голова Олександр Шаповалов не приховував, що свого часу дуже сподівався на будівництво давно і неодноразово анонсованого сміттєпереробного підприємства у Новій Каховці. А оскільки за більш ніж 10 років сусіди аж ніяк не просунулись у цьому питанні, бериславцям довелося думати як самим вирішувати сміттєву проблему. І зупинились на будівництві комплексу з сортування сміття. 

За словами Шаповалова, схожі комплекси успішно працюють у Кременчузі, Дніпрі та на Вінничині. А ось на Херсонщині його побудують вперше.

Олег БАТУРІН.