ООН надасть допомогу пенсіонерам: їхні щомісячні виплати підтягнуть до 3000 гривень

6 месяцев назад 0

Багато українських пенсіонерів можуть розраховувати на допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Громадянам, які одержують низькі пенсії, підтягнуть виплати до 3000 гривень. Допомога пенсіонерам від ООН розрахована на 4 місяці.

Про те, хто може розраховувати на збільшені пенсії, і що потрібно зробити, щоб отримувати підвищені виплати, розповіло видання napensii.

"Нещодавно прочитав, що пенсіонерам, які отримують пенсії менше 3000 гривень, належить доплата від ООН. Моя пенсія 2673 гривень, чому я не отримую додаткові гроші?" – поцікавився мешканець Одеської області.
Чоловікові роз'яснили, що, на жаль, така доплата належить не всім пенсіонерам. Продовольча програма ООН взяла на себе турботу лише про тих пенсіонерів, які живуть на територіях або активних, або можливих бойових дій.

Очевидно, що населений пункт на Одещині, в якому проживає цей пенсіонер, не розташований у зоні бойових дій. Отже ні йому, ні його землякам такої доплати до пенсії не буде. Хоча зараз, звісно, непросто виживати всім українським пенсіонерам.
Загалом, на допомогу пенсіонерам від ООН можуть розраховувати такі категорії людей похилого віку:

  • які одержують пенсію не вище 3000 грн;
  • які не отримують інших грошових допомог від благодійних організацій;
  • які проживають на територіях активних або можливих бойових дій.

При цьому фіксованого розміру доплати немає, у кожного вона індивідуальна. Пенсіонерам доплачують стільки, скільки їм не вистачає до 3000 гривень. Наприклад, якщо розмір пенсії становить 2300 гривень, то доплачуватимуть 700 гривень. А якщо пенсія дорівнює 2800, то розмір доплат становитиме 200 гривень. Але в жодному разі він не може бути меншим за 100 гривень. Звісно, що пенсіонерам, у яких і так своя пенсія вища за 3000, такої доплати не буде.

Як отримати таку допомогу пенсіонерам від ООН?Цей момент ретельно продумали. Пенсіонерові взагалі не потрібно нікуди звертатися і не треба подавати жодних документів. Все відбувається автоматично. Автоматично роблять вибірку кандидатів на отримання такої допомоги, і починають її виплачувати.
Жодних окремих списків та окремих зарахувань не буде. Доплату буде зараховано до основної пенсії на картку пенсіонера або на його рахунок в Укрпошті, якщо йому там виплачують пенсію.

Така допомога розрахована на 4 місяці. Тобто кожен пенсіонер, який за критеріями підходить для надання такої допомоги, 4 місяці поспіль отримуватиме на свою карту додаткову суму від ООН.