Пенсії з 1 квітня підвищать двом категоріям українців

1 месяц назад 0

В Україні з 1 квітня буде проведено ще одну індексацію пенсій. Вона торкнеться двох категорій пенсіонерів. Стало відомо й про надбавки для людей похилого віку – старше 70 років.

Відомо, що у березні українцям проіндексували пенсії більшості пенсіонерів – близько 9,5 мільйона людей. Мінімальний розмір надбавки становив 100 грн, а максимальний – 1500 грн.

З 1 квітня в Україні підвищать пенсії  пенсіонерам, які працюють . Це пов'язано зі збільшенням їхнього страхового стажу та більшим розміром податків, які вони сплачують до державного бюджету. Індексація буде більш відчутною для тих громадян, які отримують вищі заробітні плати – ці виплати безпосередньо пов'язані.

Відомо, що перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам проводиться не частіше ніж один раз на два роки.

Друга категорія, яку торкнеться перерахунку пенсій, – це  65-річні українці . Причому не всі, а лише ті, що виконали умови за стажем. Нагадаємо, що у чоловіків має бути не менше 35 років стажу, а у жінок – не менше ніж 30.

Підвищення виплат цим українцям пов'язане зі зростанням мінімальної заробітної плати – до 8000 грн. Закон свідчить, що пенсії 65-річних громадян не повинні бути меншими за 40% від цієї суми. Таким чином, вони отримуватимуть від 3200 грн на місяць.

Індивідуальні доплати українським пенсіонерам Пенсіонери у поважному віці одержують за нього надбавку від держави. Так, після 70-річчя належить додатково 300 грн до пенсії, після 75-річчя ще на 156 грн – до 456 грн, а після 80-річчя доплата збільшиться ще на 114 грн – до 570 грн. Однак зазначена категорія українців повинна мати не менше 25 років стажу – саме такий критерій діяв у періоди, коли вони виходили на заслужений відпочинок.

Індексацію пенсій з 1 квітня буде проведено автоматично, тому громадянам не потрібно приходити з документами до відділення ПФУ.

Якщо підвищення не буде, слід звернутися до гарячої лінії Пенсійного фонду за номером: 0 800 50 37 53.