Переможців першого громадського бюджету визначили в Новій Каховці

3 года назад 0

Реалізувати проєкти планується в наступному році.

У Новій Каховці оголосили переможців першого громадського бюджету. Ними стали 3 “малих” і 2 “великих” проєкти загальною вартістю в 1 млн грн.

Автори проєктів-переможців запропонували провести реконструкцію спортивного майданчика за адресою вул. Соборна, 33-а, встановити дитячий ігровий комплекс по вул. Парковій, 5 та започаткувати “мандрівний робоклуб” з розвитку дитячої освітньої робототехніки.

Найдорожчими проєктами-переможцями стали: ідея реконструкції спортмайданчика “Спорт для всіх” і відновлення ігрового майданчика біля вул. Першотравневої та М. Букіна. Їхня вартість становить близько 350 тис. грн за кожен.

Усього до голосування в Новій Каховці допустили 9 проєктів. Воно тривало з 1 по 15 вересня. На реалізацію проєктів заплановано виділити з місцевого бюджету 1 млн грн у 2022 році.

Бюджет участі активно впроваджується в багатьох територіальних громадах. Завдяки ньому в Чаплинці і Присиваській ТГ Каховського району, Херсоні, Каховці, Новорайській громаді Бериславського району та інших вдалося встановити сучасні спортивні та дитячі майданчики, провести нові фестивалі, відкрити міні-контактний зоопарк і реалізувати безліч інших ідей.

Нагадаємо, що в Каховці в цьому році заявили про неможливість профінансувати проєкти-переможці бюджету участі-2020 через нестачу коштів у місцевому бюджеті.

Олег БАТУРІН.