Потрібно встигнути до 31 жовтня: в Україні продовжили термін реєстрації на отримання компенсацій за втрачений врожай

8 месяцев назад 0

В Україні продовжили термін подання заяв на отримання компенсації за втрачений урожай, спричинений катастрофою на Каховській ГЕС. У Міністерстві аграрної політики та продовольства розповіли, хто і до якого числа ще може подати заявки та отримати фінансову допомогу.

Так, заяву та необхідні документи, що підтверджують право власності на земельну ділянку, мешканці Миколаївської та Херсонської областей можуть подати до 31 жовтня 2023 року. Раніше останній термін подання заявок був 1 вересня.

Громадянам, які втратили свої врожаї після підриву Каховської ГЕС, виплатять одноразову фінансову допомогу у розмірі 3318 гривень за втрачений урожай овочів на ділянці площею 0,01 га.

На Миколаївщині компенсація виплачується на ділянку площею не більше 0,2 га, а на Херсонщині — не більше 0,3 га. За обмеженого бюджету, виділеного на компенсації, такий ліміт дозволить більшій кількості мешканців отримати гроші за втрачений урожай і покрити хоча б свої витрати.
Щоб власники земельної ділянки змогли отримати компенсацію за врожай, вона повинна мати одне з наступних призначень:

  • індивідуальне садівництво;
  • особисте сільське господарство;
  • будівництво та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд.

Термін подання заяв продовжили, і тим самим збільшується термін розгляду та ухвалення рішень з 10 до 20 днів, щоб забезпечити більш ефективну та справедливу процедуру надання компенсацій. Виплата коштів триватиме до 30 листопада 2023 року.