Продавали неіснуючі авто, зокрема військовослужбовцям ЗСУ – підозрюються троє жителів Херсона

7 дней назад 0

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури трьом місцевим жителям повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах (ч. 2 ст. 28, ч. 2 та ч. 4 ст. 190 КК України).
 
Про це повідомила пресслужба Херсонської окружної прокуратури.
 
Серед фігурантів – цивільне подружжя, яке було викрито правоохоронцями у березні 2024 року в Херсоні за вчинення низки шахрайств. Правоохоронці виявили нові епізоди злочинної діяльності та встановили їхню спільницю, яка тривалий час перебувала за кордоном і нещодавно повернулася до обласного центру. 

За даними слідства, зловмисники шляхом обману заволоділи майже 800 тисячами гривень, організувавши схему продажу неіснуючих автомобілів.
 
Аферисти розміщували оголошення на популярних інтернет-майданчиках про продаж автомобілів. Під виглядом продажу вони вимагали передоплату, після чого оголошення видалялося, а покупці залишалися без грошей і товару. 
 
Таким чином їм вдалося ошукати щонайменше сімох осіб, серед яких військовослужбовці ЗСУ.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ВП №2 ХРУП ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.