Рашисти вивозять зерно з Херсонщини до Сирії та Ірану

5 месяцев назад 0

Окупанти продовжують грабувати тимчасово окуповані території півдня України. За даними Центру національного спротиву, з портів ТОТ Криму зафіксовано вивезення українського зерна до Сирії та Ірану. 

Зокрема перевезення краденої агропродукції здійснюють суховантажі “Зафар” та “Матрос Кошка”. 

Останнє судно, за даними ЗМІ, належить дочірній компанії "Об'єднана суднобудівна корпорація" (ОСК), яка перебуває під санкціями — Crane Marine Contractor LLC. Зокрема, на ОСК було накладено санкції США ще у 2014 році. У квітні 2022 року Штати розширили обмеження щодо корпорації. У лютому минулого року "Об'єднана суднобудівна корпорація" потрапила в санкційні списку Великобританії. 

"Загалом, росіяни забирають зерно у місцевих фермерів за фіксованою ціною, яка менше ринкової й потім перепродають за ринковою. Надлишок забирають в кишені. При цьому реалізовувати продукцію без дозволу окупантів фермерам заборонено" , — зазначає Центр національного спротиву. 

Варто додати, що до крадіжки українського зерна причетна окупаційна адміністрація Херсонської області. Зокрема, через незаконні дії отримав підозру від українських правоохоронців депутат Херсонської облради Юрій Ковальов, який перейшов на бік окупантів та наразі є депутатом "обласної думи" від кремлівської партії "єдина росія".