Ремонтувати пошкоджені будинки на Херсонщині буде скандальна фірма з Полтави

2 месяца назад 0

Від початку травня 2024 року Великоолександрівська селищна рада уклала 20 договорів на загальну суму 5,3 млн грн на ремонт будинків у селі Чкалове, які були пошкоджені внаслідок збройної агресії РФ.
Договори опубліковані на порталі державних закупівель “Prozorro”.
Підрядником стало ТОВ “Укрбудпроектсіті” з міста Полтава. Фірма була створена грудні 2021 року її власником є Микола Горпинченко.
За досить невеликий строк існування фірма встигла отримати безліч будівельних підрядів на загальну суму понад 360 млн грн.
За даними ЗМІ, у 2016 році Микола Горпинченко обіймав посаду заступника директора обласного госпрозрахункового КП “Облбудкомплект” на Полтавщині, а у 2017 році був юрисконсультом того ж підприємства.
З 2017 року він є головою правління і засновником громадської організації “Правовий захист співробітників органів внутрішніх справ, запобігання та протидія корупції”, від якої обирався до громадської ради при Полтавській ОВА. Співзасновницею цієї організації є ще одна чиновниця з Полтави, яка була замішана у махінаціях із видачею земельних ділянок.
Сам Микола Горпинченко також має негативну репутацію в медіа, а його фірма неодноразово фігурувала у скандалах. Зокрема, торік під час будівництва житла для переселенців на Полтавщині його фірма закуповувала дорогі меблі та замовляла для дитячої лікарні чайники по 10 тис грн за штуку, а також холодильники російського виробництва.
Всі 20 договорів на відновлення будинків у Чкаловому на Херсонщині були укладені без використання електронної системи, що обумовлено воєнним станом.
Гроші на відбудову виділені з місцевого бюджету Великоолександрівської громади.
Нагадаємо, до початку проєкту “Пліч-о-пліч”, який відновлював пошкоджене житло на Херсонщині, у Чкаловому потребували відбудови 126 будинків, частину з них вже полагодили, проте багато будівель все ще залишаються пошкодженими.