Селянам Каховської громади пільговий проїзд поки не “світить”

2 года назад 0

Пільги на проїзд тут діють лише в автобусах по місту.

3 мільйони гривень запланувала виділити місцевим перевізникам Каховська міськрада в 2022 році. Вони підуть на компенсації за пільговий проїзд для жителів громади. Щоправда, ці пільги діятимуть, як і раніше, лише на території міста.

— Я вважаю несправедливим, що гроші на пільги виділяються лише для жителів Каховки. А пенсіонери, які живуть у Коробках, Роздольному та інших селах громади не отримують нічого. Виходить, у нас є люди першого сорту і другого? — зауважив депутат міськради Олександр Білодід.

За словами секретаря Каховської міськради Ірини Гончарової, 3 млн грн підуть на оплату проїзду 1656 пільговиків, зареєстрованих у місті. 
— Пенсіонери до них не входять. Якби ми возили безоплатно й їх хоча б 1 раз на день, тоді б ми мали компенсувати перевізнику не 3, а 22 млн грн на рік, — сказала вона.

— У нас є пенсіонери, які мають великі статки. Вони на автобусах не їздять, — додав начальник управління праці та соцзахисту населення міськради Андрій Скрипніченко.

Він також пояснив, що міська рада поки не проводила конкурси на автобусні перевезення по території громади: донедавна рейсами до сіл опікувались районі та обласні чиновники. 

— Коли ці маршрути стануть нашими, ми зможемо обговорювати умови надання послуг з пільгового проїзду, — доповнив Андрій Скрипніченко.

Нагадаємо, що наприкінці 2021 року місцевий перевізник відмовився від обслуговування автобусного маршруту Каховка — Коробки. Тепер жителі цього села можуть дістатися до міста лише на транзитному херсонському автобусі або таксі.

Олег БАТУРІН
Новий день