Тариф на електроенергію зросте до 4,80 грн

2 месяца назад 0

В Україні очікується підвищення тарифу на електроенергію – до 4,80 грн. Стало відомо, що побутовим споживачам встановлять ліміт використання.

Про це заявив директор енергетичних програм "Центру Разумкова" Володимир Омельченко. Він прогнозував нові тарифи на електроенергію для українців. Ті, хто використовує на місяць менш як 100 кВт-год, не відчують змін. А от тим, кому потрібно більше ресурсу, доведеться витрачати значні суми.

Наразі обговорюють кілька варіантів нової системи оплати. До кінця поточного тижня стане відомо, скільки сплачуватимуть жителі України. Базовим варіантом названо тариф 4,80 грн для тих, хто перевищує зазначений ліміт споживання.

"Потрібно ще подивитися, що вирішувати. Чи вирішать вони враховувати, наприклад, що люди платитимуть за 100 кВт за старим тарифом, а плюс уже новий тариф буде. Вони будуть платити за новим тарифом те, що перевищує 100 кВт, або взагалі повністю всю ціну платитимуть, починаючи з 0 кВт, якщо перевищать даний ліміт 100 кВт" , — пояснив Омельченко.
Аналітик наголосив, що серед українців майже немає тих, хто використовує менше сотні кіловат-годин на місяць. Таки чином, подорожчання комунальної послуги торкнеться абсолютної більшості громадян.

"Мені здається, що один холодильник тільки сто кіловатів набере за два місяці" , — вказав аналітик.