В Херсоні порушник пропанував хабар поліцейським

3 месяца назад 0

У Херсоні 18 червня о 13-й годині на Бериславському шосе за порушення правил дорожнього руху патрульні зупинили мопед Yamaha.

Про це повідомили в пресслужбі патрульної поліції Херсонської області.

У дописі йдеться про те, що інспектори повідомили правопорушнику, що на нього будуть складені відповідні адміністративні матеріали.

Після чого чоловік запропонував інспекторам неправомірну вигоду, щоб уникнути адміністративної відповідальності. На попередження про кримінальну відповідальність, за надання хабаря службовій особі, громадянин не реагував, тому на місце викликано слідчо-оперативну групу. Тож патрульні склали протокол за ч.5 ст.126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом вчинене повторно протягом року) та винесли постанову за ч.5 ст.121 (Порушення правил користування мотошоломами) КУпАП.

Раніше повідомлялось про те, що на Миколаївщині поліцейські затримали чоловіка за спробу підкупу правоохоронця. Так, після надання поліцейському неправомірної вигоди зловмисника затримали слідчі слідчого управління обласного главку поліції разом зі співробітниками
Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ за процесуального керівництва обласної прокуратури у порядку ст. 208
Кримінального процесуального кодексу України. Грошові кошти правоохоронці вилучили.

Також йшлося про те, що Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 64-річного мешканця міста Миколаєва за фактом пропозиції надання неправомірної вигоди  службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України).