В Херсонській області комунальне підприємство обрахувало споживачів на 20 тисяч гривень

4 года назад 0

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області для розгляду звернення мешканця Скадовського району Херсонскої області провели позапланову перевірку одного з комунальних підприємств.

А саме, фахівці перевірили дотримання законодавства про ціноутворення при надані послуги на водопостачання та полив присадибної ділянки. 

Перевіркою встановлено, що нарахування за послугу водопостачання заявнику здійснювалося згідно тарифу, затвердженого рішенням селищної ради та оприлюдненого згідно чинного законодавства. Проте у складовій тарифу була необгрунтовано врахована інвестиційна програма, яка на підприємстві відсутня, ба більше – навіть не розроблялась.

Таким чином, підприємство порушило Порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011року № 869. Необґрунтовано отримана виручка підприємством за 2019 рік склала 20 тисяч 280 грн.

Відповідальну особу притягнуто до адміністративної відповідальності, прийнято рішення про застосування щодо підприємства адміністративно-господарських санкцій на суму 20 тисяч 280 грн. Видано припис про повернення громадянам 20 тисяч 280 грн шляхом здійснення перерахунків. Попереджено обрахування інших споживачів у розрахунку на рік на суму 109 тисяч 200 грн.

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області