В Україні вперше зареєструвала меліоративну мережу в Державному земельному кадастрі

10 месяцев назад 0

В Державному земельному кадастрі розпочато реєстрацію меліоративних мереж та їх складових частин. Про це повідомляє Kurkul.com з посиланням на пресслужбу Держгеокадастру.

Як зазначається, 2 червня 2023 р. вперше в Україні в Державному земельному кадастрі зареєстровано меліоративну мережу, яка розташована на території Ізмаїльського р-ну на Одещині. 

«Відповідна адміністративна послуга, впроваджена на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2022 року №1077 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України щодо стимулювання меліорації земель», розробленої Держгеокадастром. У ході реалізації цієї постанови Кабінету Міністрів України впроваджуються нові об’єкти Державного земельного кадастру: «меліоративна мережа» та «складова частина меліоративної мережі», — пояснили у відомстві.

Адміністративна послуга щодо державної реєстрації меліоративної мережі з видачею витягу з Державного земельного кадастру надається Держгеокадастром безоплатно.

Державна реєстрація меліоративної мережі, складової частини меліоративної мережі (змін до відомостей про них) здійснюється на підставі заяви будь-якої зацікавленої особи або органу виконавчої влади, органу місцевого самоврядування.

Для державної реєстрації меліоративної мережі, складової частини меліоративної мережі (змін до відомостей про них) заявник подає Державному кадастровому реєстратору:

  • заяву про державну реєстрацію мережі, складової частини меліоративної мережі (змін до відомостей про них) за формою, встановленою Порядком ведення Державного земельного кадастру;
  • документи, на підставі яких встановлено відомості про меліоративну мережу, складову частину меліоративної мережі;
  • електронний документ, що містить відомості про меліоративну мережу, складову частину меліоративної мережі.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.