Вартість земельних ділянок розраховуватимуть за допомогою 5 коефіцієнтів

2 года назад 0

Вчора КМУ затвердив нову методику нормативної грошової оцінки земельних ділянок. Ця методика застосовуватиметься до всіх видів земельних ділянок включаючи землі сільськогосподарського призначення. Повідомляє Kurkul.com.

«Нова методика передбачає коефіцієнти, що характеризують регіональні та зональні фактори місцерозташування земельної ділянки, місцерозташування земельної ділянки, особливості використання земельної ділянки за основним цільовим призначенням, належність земельної ділянки до певної категорії земель, а також індексацію нормативної грошової оцінки земель за період від затвердження нормативу капіталізованого рентного доходу до дати проведення оцінки», — розповів у Telegram представник уряду у ВР Тарас Мельничук.

Згідно з прийнятим документом передбачено визначення вартості землі як добутку площі земельної ділянки на норматив капіталізованого рентного доходу за одиницю площі, а також п'яти коефіцієнтів, що характеризують регіональні та зональні фактори місцеположення земельної ділянки, цільове призначення з/д, належність з/д до певної категорії земель, а також індексацію нормативної грошової оцінки земель за період від затвердження нормативу капіталізованого рентного доходу до дати проведення оцінки. 

  • Названо переваги інвестицій в землі сільгосппризначення
  • Ціна с/г землі почне рости з 2024 року
  • Середньозважена ціна землі знизилась до 33,6 тисяч грн