«Велике будівництво» – 2021. Геннадій Лагута розповів про реалізовані об’єкти

2 года назад 0

Протягом 2021 року в рамках програми Президента «Велике будівництво» в Херсонській області реалізовано 13 об’єктів, з них 6 об’єктів соціальної інфраструктури. Про це повідомив голова облдержадміністрації Геннадій Лагута під час пресконференції.

Як повідомляє прес-служба ОДА, очільник області розповів представникам ЗМІ про реалізацію програми Президента в усій Україні загалом та про проєкти на Херсонщині.

Так, у 2021 році завершено роботи у дитячих садочках смт Іванівка та м. Херсон. Нові сучасні умови для навчання отримали і учні Каланчацької опорної школи, де було проведено реконструкцію закладу. 
 
Також одним із пріоритетних завдань у роботі команди облдержадміністрації став розвиток  медичної сфери . Так, у 2021 році реконструйовано приймальне відділення у Бериславі, а також збудовано 4 амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Геннадій Лагута відзначив, що завдяки програмі Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» створюються комфортні умови для отримання  адміністративних послуг: «Збудовано новий ЦНАП у Новій Каховці. Це дозволило жителям Новокаховської громади та сусідніх населених пунктів, а також жителям Криму отримувати близько семисот адмінпослуг в одному місці».

Крім того, у минулому році до переліку об’єктів «Великого будівництва» на Херсонщині увійшло 4 проєкти  спортивної інфраструктури . Завершені роботи на стадіонах у с. Чорнобаївка та м. Таврійськ. Також завершено першу чергу будівництва басейну у дитячому садочку № 85. Активно триває спорудження перехідних об’єктів.

Як зазначив очільник області, 2021 рік був знаковим для  дорожньої сфери Херсонщини: «Відремонтовано 72 км автодоріг загального користування місцевого значення та вулиць комунальної власності. Також збудовано та відремонтовано 176 км доріг державного значення. Зокрема, реконструйовано міст через Північно-Кримський канал».

Серед масштабних проєктів програми Президента «Велике будівництво» Геннадій Лагута відзначив  реконструкцію злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту «Херсон». Її було подовжено до 2600 метрів та розширено до 60 метрів.

По завершенню пресконференції голова облдержадміністрації обговорив з представниками ЗМІ підсумки реалізації програми Президента «Велике будівництво» у 2021 році.