Водоканал Нової Каховки опинився на межі банкрутства

3 года назад 0

Борги населення перевищили 9 млн грн.

На межі банкрутства опинилось новокаховське комунальне підприємство “Міський водоканал”. Через величезні борги населення навесні його адмінбудівлю відключали від електропостачання. Під загрозою відключення залишаються й промислові об’єкти водоканалу.

За словами директора підприємства Валерія Радованця, загалом жителі міста заборгували за послуги більше 9 млн грн. Проте судові позови і звернення до Державної виконавчої служби на стягнення боргів мало впливають.

— Виконавці шукають будь-які причини, аби не здійснювати примусове стягнення заборгованості. Тому всі наші зусилля щодо зменшення боргів не дають результатів, — пояснив він на апаратній нараді в Новокаховській міськраді 14 червня.

Директор водоканалу додав, що кожного місяця підприємство виставляє рахунки своїм абонентам приблизно на 4,5 млн грн. Натомість збирає 4,3-4,4 млн грн. Також він назвав встановлені наприкінці травня 2019 року тарифи збитковими. Не дозволяють врятувати ситуацію й періодичні відшкодування різниці в тарифах з бюджету міської громади.

Тож, вочевидь, вирішувати проблему доведеться знов за рахунок платників податків. І самих абонентів. Для яких послуги водоканалу, напевно, знову подорожчають.

Олег БАТУРІН.