У Херсоні витратять додаткові 5 мільйонів гривень на ремонт найпростіших укриттів

6 месяцев назад 0

У місті Херсон тривають ремонти у найпростіших укриттях, що мають захистити місцевих жителів від обстрілів росіян. Чергові закупівлі на виконання підрядів з ремонту укриттів відбулись 7 листопада 2023 року. Замовлення від Відділу цивільного захисту Херсонської міської військової адміністрації отримало київське ТОВ «ТІГРІС ЮА».

Про це свідчить відповідна інформація з порталу держзакупівель  Prozorro .

«ТІГРІС ЮА» має виконати два підряди загальною вартістю 5 129 000 гривень. Підприємство зареєстроване у місті Київ 7 років тому. Його керівником є Ірина Боярчук. Закінчити ремонт на обох укриттях «ТІГРІС ЮА» зобов’язались до 31 грудня.Це не перший підряд, який зазначене підприємство отримує від Відділу цивільного захисту і його начальника Олександра Горіна. Влітку поточного року «ТІГРІС ЮА» вже виконувало чотири ремонти в херсонських укриттях, зокрема, у парку “Херсонська фортеця” та у Гімназичному сквері.

У договорах на нові ремонти укриттів замовник знову приховав їхні адреси. Дізнатись про адреси укриттів, у яких за гроші платників податків проводяться ремонти, в минулу хвилю закупівель  та  вдалося лише через інформаційний запит до пана Горіна. Ми будемо надсилати запити щоразу, коли чиновники порушуватимуть закон, приховуючи публічну інформацію, що стосується використання публічних коштів і прав жителів Херсона на інформацію про місцезнаходження укриттів, як того вимагає .