Урожай полуниці з окупованої Херсонщини вивозять до РФ

2 месяца назад 0

В окупованому Каховському районі Херсонщини триває збір полуниці.

Про це повідомляють окупаційні пропагандистські телеграм-канали.

Що відомо? «В настоящее время идет активная уборка клубники на полях,  — повідомляє канал окупаційної адміністрації Новокаховського міського «округу» – В  этом году из-за майских холодов эта вкусная ягода мельче, чем в прошлом, но холодная погода никак не повлияла на ее вкусовые качества».

Смачну полуницю з полів окупованої Херсонщини вже їли і у Москві, і в інших російських містах. Про це пропагандистам окупаційного телеграм-каналу «Главное в Херсоне и области» розповів аграрій з Кучерявоволодимирівки Чаплинського «муніципального округу»  Сергій Пуз .

«Клубника очень вкусная, она неповторима [по сравнению] с другими регионами, — сказав він. – Херсон всегда славился арбузами и клубникой».

А ще додав, що вирощує ягоди без використання нітратів, і саме це, мовляв, дозволяє довозити їх цілими на ринки російських міст і в окупований Крим. Щоправда, забирають врожай майже за безцінь, добряче на цьому «наварюючи». Доїхавши з полів до Генічеська, ягода коштує 150-180 рублів, а у Криму її продають вже за 250 — 300 руб/кг.
Що було раніше? Торік у такий час полуниці в Новій Каховці коштувала по 70-100 російських рублів за кілограм. Працівникам на збиранні ягоди платили по 1000 рублів за 8-годинний робочий день.

Частину врожаю новокаховські фермери безплатно вивезли до Рязані — російського міста, яке взяло "шефство" над Новою Каховкою. Також возили південну полуницю до Криму, Краснодарського краю та Москви на продаж.