Зерно з України вивозять через Румунію

2 года назад 0

Зерно України, у рамках погашення національного долгу  постачається у Румунію залізницею, на інтермодальний термінал Rail Hub Transylvania.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський обговорював можливість вивезення українського зерна через порт Констанца з Міністром транспорту та інфраструктури Румунії Ионелом Скрыоштяну.

«Ми з партнерами шукаємо альтернативні логістичні шляхи для відправки наших вантажів через європейські морські порти, зокрема, Румунський морський порт Констанца. Крім того, обговорюємо можливості залізничних перевезень, збільшення обсягів транзитних перевезень вантажним транспортом«, — зазначав Сольський.

Про це повідомляє ЦТС.

Українське зерно після прибуття на термінал  перевантажується на автотранспорт для подальшої доставки до європеїських власників.

Зазначимо, що Rail Hub Transylvania — це приватний інтермодальний оператор, який надає логістичні послуги з перевантаження товарів із залізничного на автотранспорт та навпаки.  Він знаходиться на заході Румунії і  має залізничне сполучення з портом Констанца.