Херсон зайняв останнє місце в рейтингу українських міст

3 года назад 0

За результатами щорічного Українського муніципального опитування, що його проводить Міжнародний республіканський інститут (МРІ), Херсон опинився в аутсайдерах. Про це повідомляє Depo.Херсон з посиланням на НВ.

Рейтинг формувався шляхом оцінювання міст за такими параметрами: стан тротуарів, збір сміття, транспортна інфраструктура, громадський транспорт, дороги, заклади культури, публічні парки та сквери, двори та прибудинкові території, діяльність поліції, екологія, навколишнє середовище, паркування.

Загалом враховувалися 22 одиниці виміру якості життя у місті з оцінками від 1 до 5 білів. Лідер рейтингу – Вінниця із середнім рейтинговим показником – 3,6, одразу п’ять міст отримали 3,3 бали: Луцьк, Івано-Франківськ, Чернігів, Хмельницький, Маріуполь.

Херсон став аутсайдером рейтингу із середнім балом – 2,75. А оцінка такого показника як стан доріг у Херсоні – найнижчий з усіх окремих рейтингових показників міст-учасників – 1,8. Таку ж оцінку по цьому параметру отримало лише місто Чернівці – володар передостаннього місця.