Компанія родини екс-депутата Херсонської міськради будуватиме ТРЦ на території Таврійського ландшафтного парку

2 года назад 0

На території ландшафтного парку “Таврійський” за минулі вихідні з’явився паркан біля дитячого майданчику. Про це в соцмережах повідомив громадський діяч Максим Негров. 

За його словами, на паркані з’явився так званий паспорт забудови, на якому вказано, що розпочинається будівництво торгово-розважального центру. 

“Раптово за вихідні на місці дитячого майданчику в Таврійському парку з’явився паркан, і як йдеться з малюнку – тут буде новий торгівельно-розважальний центр, дозвіл на будівництво якого надали 16 грудня цього року! Пане міський голова, про яке затишне місто ви писали? Пане головний архітектор міста, ви повністю повторюєте помилки своїх попердників, раздаючі дозволи на забудову парків та дитячих майданчиків під ТРЦ. Невже ви вважаєте, що ТРЦ – це єдине, чого не вистачає місту? Вважаю, що для нової команди це дуже потужні іміджеві втрати!”, – написав Негров. 

Стало відомо, хто саме будуватеме новий ТРЦ. На порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва є інформація щодо видачі дозволу на будівництво. Замовником робіт виступає компанія ТОВ “ТРЦ Таврійський”. Співвласницею компанії є дружина колишнього депутата Херсонської міськради від партії “Наш край” Юрія Климентенко – Ганна Климентенко. Іншим співвласником є, за інформацією ЗМІ, житель окупованого росіянами Донецьку Роман Рябущенко. 

Будувати новий торгово-розважальний центр буде підрядник – ТОВ “Аскона-Південь”. Остання належить кільком бізнесменам – Сергію Хомчику, Ользі та Костянтину Загребельним, Валерію Панченко і Павлу Марченко. Сергій Хомчик та Ольга Загребельна входять до складу правління благодійного фонду “Захист”. Костянтин Загребельний є членом бізнес-асоціації “Ми-Херсонці” та співзасновником однойменної громадської організації, якими керує депутат Херсонської міськради від партії “Нам тут жити” та радник міського голови Ігоря Колихаєва Андрій Ткаченко. 

Додамо, що, за інформацією реєстрів, містобудівні умови для нового ТРЦ видав Департамент містобудування та землекористування Херсонської міськради у березні цього року. 

Варто зазначити, що ТОВ “ТРЦ Таврійський” є власником торгово-офісного центру по вулиці 49 Гвардійської Херсонської дивізії, 26-Б у Херсоні, який фігурує в кримінальному провадженні за статтями “Зловживання владою”, “Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах” та “Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги”. У лютому минулого року торгово-офісний центр було визнано речовим доказом. Наразі на якій стадії знаходиться розслідування кримінального провадження, невідомо.