План Кремля, Мураєв та ФОПи: екс-посадовець Кабміну планує провести в Києві акцію за кошти РФ

2 года назад 0

Рух “SaveФОП” та його лідер – колишній директор одного з департаментів Мінфіну Сергій Доротич анонсувати на 25 січня акцію в Києві проти обов’язкового встановлення РРО, тобто касових апаратів. Про це стало відомо зі сторінки руху в соцмережах. 

Скасування встановлення “реєстраторів розрахункових операцій” – “офіційна” мета анонсованої акції. Але насправді мітинг має політичний характер. Зазначимо, що більшість дрібних підприємців, за даними Кабміну, вже встановили касові апарати, а сам Доротич раніше був одним з ініціаторів встановлення цих РРО. 

на фото: Сергій Доротич

З жовтня 2015 Сергій Доротич впливає на рішення шістьох організацій, з якими попередньо узгоджувалося питання введення РРО. Це – Громадська рада при Державній регуляторній службі України, Громадська рада при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, ВГО «Союз захисту підприємництва», Громадська рада при Державній фіскальній службі України, Громадська рада при Комітеті Верховної Ради України з питань податкової та митної політики та Громадська рада при Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

За інформацією Кримінальної розвідки Нацполіції України, акція Доротича та його руху має політичний характер та має стати початком передвиборчої кампанії проросійського політика та очільника партії “Наші” Євгена Мураєва, чий телеканал “Наш” активно піарить фігуру Доротича. Мітинг руху “SaveФОП” організовується за кошти Російської Федерації, яка перераховує їх через вже згаданого Євгена Мураєва. 

Джерело в Кримінальній розвідці Нацполіції зазначає, що політичну провокацію Доротича-Мураєва у Верховній Раді підтримають так звана “група Юрія Бойко” в “Опозиційній платформі – За життя”, Блок Юлії Тимошенко та група депутатів екс-спікера Парламенту Дмитра Разумкова. Всі вони мають угоди в Євгеном Мураєвим щодо посад у майбутньому Кабінеті міністрів України. 

Варто додати, що раніше Міністерство закордонних справ Великобританії оприлюднило заяву про плани керівництва Кремля щодо встановлення в Україні проросійського уряду на чолі з Євгеном Мураєвим, який є лідером політичної партії “Наші”. В МЗС Британії зазначили також, що у цьому питанні спецслужби РФ працюють із низкою чиновників часів колишнього президента Віктора Януковича. Зокрема, називаються колишній прем’єр-міністр Микола Азаров, екс-заступник голови уряду Микола Арбузов, перший заступник прем’єр-міністр Андрій Клюєв та колишній голова РНБО Володимир Сівкович. Більшість із названих чиновників перебувають у РФ. Інформацію щодо планів Кремля згодом підтвердили в уряді США та розвідці Штатів. 

В Офісі Президента України після заяви МЗС Британії заявили, що британська розвідка не сказала нічого нового. 

“Якщо неупереджено подивитись на повідомлення з Британії, то треба буде визнати: вони не сказали нічого такого, що українці самі не розуміли про частину політичного спектра в Україні”, – заявив радник голови ОП Михайло Подоляк. 

За словами Подоляка, у Києва “нема жодного сумніву в тому, що британський уряд абсолютно чітко, в деталях, в персоналіях розуміє, що відбувається в Україні”.