15-річну дівчину з Високопільського району ювенальні поліцейські розшукали на Дніпропетровщині

5 лет назад 0

15-річна дівчина з Високопільського району втекла з дому, залишивши батькам записку зі словами: «Пробачте, я поїхала». Мати знайшла цей лист приблизно о 19:00 і одразу зателефонувала в поліцію. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За словами жінки, з донькою у неї іноді виникали конфлікти, тому що дівчинка не хотіла допомагати по господарству. Ювенальні поліцейські перевірили дружні зв’язки школярки. З’ясувалося, що неповнолітня познайомилася у соціальній мережі з 28-річним чоловіком, мешканцем Дніпропетровської області і планувала з ним зустрітися.

— Ми попросили допомоги у наших колег з Дніпропетровщини, вони перевірили адресу проживання чоловіка і виявили там неповнолітню. Ми негайно вирушили за дівчиною і вже о 23:00 привезли її додому. Зі школяркою було все добре, — повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько.

Неповнолітня розповіла, що захотіла особисто зустрітися з чоловіком, з яким лише листувалася. Вона сіла в рейсовий автобус, який проходить повз її село, і доїхала до нового знайомого. Але вже за півгодини за нею приїхали працівники поліції.

Поліцейські провели профілактичну бесіду з дівчиною та її рідними, після чого школярка перепросила за свою поведінку. А батькам правоохоронці порадили краще слідкувати за колом спілкування доньки.