Активність російських розвідувальних дронів на Херсонщині надзвичайно висока. Гуменюк про ситуацію на лівобережжі

2 месяца назад 0

Російські військові посилили активність розвідувальних дронів на Херсонщині. Таким чином армія РФ намагається компенсувати збір інформації через знешкодження Силами оборони чергового повітряно-розвідувального центру А-50. За добу 25 лютого 2024 року зафіксували понад 100 розвіддронів як на лінії зіткнення, так і вглиб територій.Про це у загальнонаціональному телемарафоні "Єдині новини" повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня  Наталія Гуменюк .

За її словами, через це також спостерігається не специфічна активність тактичної авіації, яка тримається у віддаленні в акваторії Чорного моря.

"Війська РФ не припиняють вогню та використання ударних безпілотників. Вночі двічі намагались бити по Херсону, населених пунктах прибережної зони правого берега. Обстрілюють з артилерії, використовують безпілотники типу FPV і інших модифікацій по скупченнях людей" , — говорить Гуменюк.

Також керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня розказала, що від лінії бойового зіткнення в глибину ТОТ в армії РФ накопичено багато ресурсів, щоб проводити ротацію особового складу з яких формують штурмові групи.

"Таким чином російська армія намагається тримати інтенсивність штурмових дій на позначці хоча б три-чотири на добу. Але в морально-психологічному сенсі їм це вдається складно, адже "сарафанне" радіо рознесло, що це квіток в один кінець. Ліквідація росіян відбувається по всій смузі нашого досягнення. Дронами працюємо і ми, радіоелектронна боротьба розгорнута також дуже потужно. Тому не кожен російський дрон долітає до середини Дніпра. Завдяки руху спротиву на лівобережжі знищуємо ті місця, де війська окупантів концентрують навіть ті резерви, які в майбутньому планували використовувати на лінії бойового зіткнення" , — заявила Гуменюк.

Ситуація на лівобережжі важка, логістика Сил оборони залежить від погодних умов і потужностей вогневого впливу по підрозділах РФ. Вибивання їхньої присутності з 20-30 кілометрової смуги триває, додала Гуменюк.