Армія РФ за добу 20 разів обстріляла Херсонщину, загинула жінка

1 год назад 0

Впродовж доби 2 квітня російська армія 20 разів обстріляла Херсонщину, випустила по звільненій території 131 снаряд. Загинула 75-річна жінка, повідомив в марафоні "Єдині новини" голова ОВА Олександр Прокудін.

"Жодного дня мого перебування на посаді не було без постраждалих, але завдяки ЗСУ кількість обстрілів деокупованої території зменшилася. Водночас армія РФ все частіше використовує на Херсонщині винищувачі Су-35, обстрілюючи мирних мешканців керованими авіаційними бомбами", — сказав він.

Також Херсонська міська військова адміністрація  в Telegram, що в ніч на 3 квітня російська армія обстріляла Антонівку. Крім цього, атакували дачні ділянки, розташовані на островах та на береговій частині.

Загалом упродовж минулої доби російські військові сім разів обстріляли територію Херсонської міської територіальної громади, йдеться в повідомленні. Що відомо

  • Російська армія протягом 2 квітня обстріляла понад 30 населених пунктів, розташованих неподалік лінії зіткнення. На Херсонщині під ударами опинились Золота Балка, Томарине, Козацьке, Іванівка, Зеленівка, Комишани, Білозерка та Херсон.
  • Війська РФ з використанням керованих авіаційних бомб з Чорного моря атакували Херсонський район. Влучили по сільськогосподарському угіддю. Загиблих та поранених немає повідомила у телемарафоні "Єдині новини" керівниця пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.
  • Херсонська обласна військова адміністрація створила координаційні центри з ліквідації наслідків обстрілів російськими військами. Команду енергетиків посилили підрозділами з інших областей України. Також допомагає Укрзалізниця підрозділами енергетичного спрямування.