Асоціація правників закликає знайти підпалювачів машини херсонського адвоката

2 года назад 0

Асоціація правників закликає Генеральну прокурорку Ірину Венедіктову та Міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського забезпечити проведення швидкого й повного розслідування у кримінальному провадженні щодо порушення прав адвоката Євгена Гіліна та забезпечити притягнення до відповідальності осіб, причетних до знищення його майна.

Про це йдеться у зверненні, що опубліковане на сайті Асоціації.

Нагадаємо, що автомобіль адвоката підпалили 3 листопада.

«Асоціація із тривогою зазначає, що випадки нападів на адвокатів в Україні є непоодинокими. Протягом останніх років все більше захисників зазначають, що зазнають переслідувань, протиправних посягань на своє життя, здоров'я та майно у зв'язку з виконанням професійних обов'язків. Проте такі кримінальні провадження не розслідуються належним чином, що підтверджується інформацією з ЄРДР», — наголошують правники.

Вони також нагадали, що станом на жовтень 2021 року до ЄДР було внесено записи щодо 136 злочинів, пов'язаних з порушенням прав адвокатів. З них 64 провадження були закриті і лише одне направлено до суду.

Нагадаємо, що минулої весни невідомі розгромили фасад офісу АТ «Жованник та партнери». Тоді адвокати заявляли, що до нападу на їхній офіс причетне одне з херсонських злочинних угруповань.

Мост