Батьків дітей, які підпалили ресторан у Херсоні, вже штрафували за невиконання обов’язків

3 года назад 0

Стало відомо, що літній майданчик ресторану «Стамбул» на вул. Суворова в Херсоні підпалили брат із сестрою та їхня подружка. Дітям від 10 до 12 років. Всі вони з проблемних родин і на батьків, за даними ГУНП,  вже не раз складали протоколи за невиконання обов’язків. Без нагляду неповнолітні вешталися і вчора пізно ввечері. Від нічого робити компанія підпалила тент на ресторанному майданчику, який не працює. Результат відомий… Будівлю, якій більше ста років, врятували пожежні. Але вогонь таки встиг її пошкодити. Найбільше дісталося невеличкому кафе, розташованому поряд з тим самим рестораном.

У закладі згоріли ганок, двоє дверей, а також пошкоджено дах. Працювати кафе поки що не може. Його власники вже заколотили вхід листами металу, який пофарбували, аби не псував вигляд пішохідної вулиці. Чоловік, який порався на місці, розповів «Новому дню», що приміщення кафе тільки після ремонту і знову його потребує. Власники планують відновити заклад якомога швидше, аби він зміг працювати. Адже кафе має своїх клієнтів, яких втрачати не хочеться…

Ось так, на рівному місці, підприємці влетіли у збитки. Поліція підпалювачів затримала і відкрила кримінальне провадження, попереду слідство. Якщо в суді доведуть провину неповнолітніх, за їхні дії мають відповідати батьки, а відтак і покрити багатотисячні витрати на капітальний ремонт у кафе, з відновленням даху та ганку. Чи осилять такий кошторис родини дітей, невідомо.

Марина САВЧЕНКО

Фото автора.