Бериславські поліцейські вилучили у відпочивальників з Києва амфетамін та зброю

5 лет назад 0

На стаціонарному посту «Шилова Балка» працівники Бериславського відділу поліції зупинили автомобіль «Фольксваген», водій якого порушив Правила дорожнього руху. Чоловік, який був за кермом, не зміг пред’явити водійське посвідчення. На запитання поліцейських, чи є в салоні заборонені речовини, водій з пасажиром занервували. Крім того, водій нечітко відповідав на запитання, його поведінка вказувала на те, що він був під дією певних речовин. Пізніше з’ясувалося, що він був під дією наркотиків. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Працівники поліції провели огляд транспортного засобу і вилучили в салоні 2 грами особливо небезпечної психотропної речовини – амфетамін, а також пістолет з набоями, який чоловіки, за їх словами, відібрали у невідомого з метою убезпечення інших. Чоловікам 40 і 45 років, вони кияни і поверталися додому з морського відпочинку.

Зброю і наркотики вилучено та направлено на експертизу. На водія складені адміністративні протоколи за ст.126 «Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами» Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст.130 «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції» КУпАП. Відкриті кримінальні провадження за ст.309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України та ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.