Браконьєри на Лопуховому озері завдали збитків екосистемі на суму 211 тис. грн

2 года назад 0

Четвертого листопада 2021 року державними інспекторами Херсонського рибоохоронного патруля затримали жителів Херсона, які здійснили вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову для аматорського та спортивного рибальства – місиновими сітками з гумового човна біля оз. Лопухові Корабельного району. Херсон. Повідомляється на сторінці патруля у Фейсбук.

Мисинові сітки в кількості 4 од.

Під час затримання правопорушників було виявлено та вилучено: гумовий човен «Спорт-Бот», човновий двигун «Ворскла», мисинові сітки в кількості 4 од. та водні біоресурси, а саме: 43 екз. карася сріблястого, 42 екз. тарані, 37 екз. ляща (молодь) та по 2 екз. щуки (молодь), окуня та плоскирки, загальною вагою понад 28 кг.

Водні біоресурси, а саме: 43 екз. карася сріблястого, 42 екз. тарані, 37 екз. ляща (молодь) та по 2 екз. щуки (молодь), окуня та плоскирки, загальною вагою понад 28 кг.

 

Гумовий човен «Спорт-Бот»
Човновий двигун «Ворскла»

Збитки, завдані рибному господарству України внаслідок незаконного добування водних біоресурсів склали 211 072 грн. Для належного документування даного правопорушення у відповідності до кримінального процесуального законодавства Херсонським рибоохоронним патрулем викликано працівників Корабельного ВП ГУНП у Херсоньскій області.

За даним фактом відносно правопорушників складені протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які будуть направлені до суду. На даний час розглядається питання про відкриття кримінального провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним промислом).

Херсонський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними і дотримуватись природоохоронного законодавства, та наголошує на невідворотності покарання за вчинені правопорушення, яке в умовах сьогодення може дуже боляче вдарити…. і не тільки по кишені.
Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії»: (050) 012-35-73