Брав участь в організації та проведенні псевдореферендуму на Херсонщині – підозрюється житель Нової Каховки

4 недели назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур жителю регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1  КК України). 
 
Про це повідомила пресслужба Каховської окружної прокуратури.

За даними слідства, 57-річний підозрюваний у вересні 2022 року добровільно обійняв посаду так званого «голови дільничної виборчої комісії», яка була створена для підготовки та проведення псевдореферендуму щодо приєднання Херсонщини до складу рф та діяла на території міста Нова Каховка.
 
Чоловік формував склад «ДВК», контролював роботу її членів. Складав списки «виборців», закликав місцеве населення брати участь у голосуванні.  Розміщував агітаційні матеріали та атрибутику країни-агресорки на «виборчій дільниці». Приймав бюлетені та відповідав за їх зберігання. 

Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.