Брав участь у проведенні псевдореферендуму та поширював комуністичну символіку — 8 років ув’язнення отримав житель Херсонщини

3 месяца назад 0

За публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної прокуратури місцевого жителя визнано винним у колабораціонізмі та поширенні символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-1 КК України).

Про це повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Доведено, що у вересні 2022 року засуджений обійняв посаду «секретаря дільничної виборчої комісії», яка функціонувала на території Херсона. Її створила окупаційна влада для проведення псевдореферендуму щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території регіону.
 
Окрім того, у забороненій російській соцмережі засуджений активно поширював символіку комуністичного тоталітарного режиму. 
Ураховуючи, що чоловік мав невідбуту частину покарання за попереднім вироком суду, яким був визнаний винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, за сукупністю вироків його засуджено до 8 років позбавлення волі. Також заборонено обіймати посади в органах влади та займатися виборчими процесами впродовж 10 років.
 
До набрання вироку законної сили засуджений перебуватиме під вартою.
 
Досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області, оперативний супровід — ДКІБ СБУ.