«Було чутно свист, я сховалась під стіл, посипалось скло, а потім знову свист»: херсонці розповіли про чергову атаку РФ

7 месяцев назад 0

Населені пункти Херсонської потерпають від цілодобових російських обстрілів. Внаслідок чергової атаки РФ опинились і житлові квартали Херсона. Про наслідки влучань російських снарядів, розповіли очевидці.

На одній з вулиць Херсона, снаряд РФ влучив у дах будинку. Господарів вдома не було, вони виїхали з міста, розповів  херсонець Юрій .

"Ми підозрюємо, що снаряд пробив дах, стелю і впав в хату. Не відомо чи розірвався він, добре, якщо так, а якщо здетонує, то нам буде несолодко", — каже чоловік. Пошкоджений обстрілами РФ будинок в Херсоні, 25 вересня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон
Уламки побили вікна, двері та шифер і в сусідніх будинках. Вдруге під обстрілом опинився будинок  місцевого жителя Павла . За його словами, у червні після влучання російського снаряда помешкання було пошкоджене, зараз – зруйноване.

З артилерії російська армія обстріляла і одну з вулиць у місті. Як розповів херсонець  Леонід , встиг сховатись лише за двері і одразу був другий обстріл. Побитий обстрілом шифер з даху будинку, Херсон, 25 вересня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон
Коли почався обстріл,  херсонка Любов на кухні готувала їжу. Жінка говорить, сховатись не встигла, бо все відбулося швидко.

"Я почула свист, дуже страшно було, тільки встигла присісти під стіл, думала, що він мене захистить. І одразу почула дзвін розбитого скла. Осколками вибило два вікна. А потім знову свист і я побігла у підвал. Тільки на декілька сходинок спустилася, за мною бігли кішка і собака" , — розказує жінка. Вибиті внаслідок обстрілу РФ вікна у торговельному приміщенні, Херсон, 25 вересня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон
Близько 10 години російські військові керованими авіабомбами обстріляли Берислав. Як повідомляє прокуратура, ймовірно атакували з СУ-34. Поцілили у будинок та приміщення комунального підприємства. Також пошкоджені господарські споруди та автівки. Три людини загинули, розказав начальник районної військової адміністрації  Володимир Літвінов .

Керованими авіабомбами армія РФ атакувала територію підприємства у Херсоні. Поранення отримала жінка. Також під авіаційними ударами були Наддніпрянське, Одрадокам’янка та Ольгівка. Минулої доби, за словами керівника пресофісу ОВА  Олександра Толоконнікова , російська армія активно застосовувала авіацію. Енергетик лагодить пошкодження після обстрілу РФ поблизу пошкодженого будинку, Херсон, 25 вересня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон
"Російські війська скинули вісім авіабомб на Миколаївку, а також на Берислав. За добу 24 вересня 2023 року загинуло двоє людей, ще 11 — отримали поранення різного ступеня важкості. Під обстрілом був і Херсон. Через влучання в обʼєкт портової інфраструктури, виникла пожежа", — сказав Толоконніков.

У Херсоні та Бериславському районі через обстріли пошкоджені будівлі медичного і навчального закладів, церква, обʼєкт критичної інфраструктури, фермерське господарство, приватні і багатоквартирні будинки.