«Було кілька вибухів. Снаряд впав у наш двір». Херсонці розповіли про наслідки чергових обстрілів

1 неделя назад 0

Зранку 23 квітня російські військові скинули вибухівку з дрона у Бериславі. Поранення отримав 63-річний чоловік. Протягом минулої доби під вогнем були 17 населених пунктів правобережжя Херсонської області.

Сьогодні до лікарні у Херсоні доставили 65-річного чоловіка, який отримав поранення під час обстрілу напередодні. 22 квітня вранці та вдень російські військові атакували Дніпровський та Корабельний райони міста. Місцеві жителі розповіли про наслідки обстрілу їх району.

"Одного хлопчика було поранило, він в лікарні лежить. У нього був травмований живіт. Нас врятувало те, що снаряд впав у двір, а там панель бетонна",  — говорить місцевий житель Василь. Вибиті вікна в будинку після російського обстрілу, Херсон, 23 квітня 2024 року. Суспільне Херсон
"Два сильних вибухи було, потім ще два. Внаслідок обстрілів є руйнування", — каже херсонка Зоя.

За повідомленням Херсонської міської військової адміністрації минулої доби російські військові 11 разів обстріляли територіальну громаду. Били по Херсону, Антонівці та Садовому. Уламки скла та сміття у дворі Херсона після атаки армії РФ, 23 квітня 2024 року. Суспільне Херсон
Атакувала армія РФ і населені пункти Бериславського району, розповів начальник РВА  Володимир Літвінов .

"За останню добу під ворожим вогнем опинилося шість громад Бериславського району. Минулої доби ворог, використовуючи авіацію, скинув керовані авіабомби на населений пункт Червоний Маяк. Окрім цього під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилися три населених пункти Бериславського району. Крім цього ворог, використовуючи БпЛА, атакував місто Берислав, Нововоронцовку, Качкарівку та Михайлівку. В результаті ворожих обстрілів пошкоджень зазнали житлові будинки, господарські споруди мешканців та приватний транспортний засіб" , — говорить Літвінов.

Через російські обстріли минулої доби на правобережжі є загиблі та поранені, пошкоджені 26 приватних та вісім багатоквартирних будинків, говорить керівник пресофісу обласної військової адміністрації  Олександр Толоконніков . Загалом минулої доби російські військові обстріляли 17 населених пунктів правобережної Херсонщини.
  Що відомо про обстріли Херсонщини 22 квітня 2024 року Російські військові вранці 22 квітня обстріляли Корабельний і Дніпровський райони Херсона. Є поранений і пошкоджені будинки.
Кількість поранених внаслідок ранкового обстрілу Херсона російськими військами з тимчасово окупованого лівого берега зросла до чотирьох.
Внаслідок обстрілу російськими військами населених пунктів Каховського району Херсонської області загинули двоє людей.
22 квітня, російські військові завдали ударів по будівлях Херсонського державного університету.