Частина вивезених окупантами підопічних будинку для літніх людей з Першопокровки на Херсонщині знайшлася у сусідній громаді

2 месяца назад 0

Російські окупанти «засвітили» в своїх пабліках частину вивезених незадовго до нового року підопічних будинку для літніх людей з села Першопокровка Нижньосірогозької громади Генічеського району Херсонської області. Вони опинилися в будинку-інтернаті для громадян похилого віку, розташованому в селі Чумацький Шлях Новотроїцької громади – майже в 80 км від Першопокровки. Куди вивезли решту стареньких і як довго вони залишатимуться на нинішньому місці – невідомо.

Про це повідомляє .

Днями російські окупанти повідомили про надану офіцерами слідчого комітету РФ «допомогу» підопічним будинку-інтернату для громадян похилого віку, розташованому в селі Чумацький Шлях Новотроїцької громади Генічеського району Херсонщини. На поширених загарбниками світлинах вдалося упізнати кількох вивезених підопічних з будинку для літніх людей з села Першопокровка Нижньосірогозької громади. 

За інформацією з окупаційних пабліків, зараз у Чумацькошляховому будинку-інтернаті знаходиться 32 підопічних. Незадовго до повномасштабної війни там утримували до 20 осіб похилого віку та людей з інвалідністю.

Село Чумацький Шлях розташоване приблизно в 50 км від лінії зіткнення по узбережжю колишнього Каховського водосховища. Тоді як село Першопокровка знаходиться від лінії зіткнення трохи далі – приблизно в 55 км.  
На поширених окупаційними пабліками світлинах, зроблених у селі Чумацький Шлях вдалося впізнати вивезених підопічних будинку для літніх людей з Першопокровки.

Опитані ЦЖР мешканці Нижньосірогозької і Новотроїцької громад вважають, що окупанти перевезли стареньких до села Чумацький Шлях заради економії грошей. Крім того, в разі потреби, звідти цих людей буде легше перевезти до Криму або Краснодарського краю, як окупанти вже вчиняли раніше. 

Якихось інших причин для вивезення стареньких з села Першопокровка нема – розташоване там відділення надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання селищного центру надання соціальних послуг (так званий будинок для літніх людей) мав гарну базу і всі умови для підопічних. До того ж, протягом 2023 року самі російські окупанти активно на них піарилися: в серпні там влаштував «гастролі» рязанський артист Міхаїл Кабашєв, а 1 жовтня туди зігнали представників воєнізованого дитячого руху «Юнармия» з однієї з місцевих шкіл.

​Як повідомляв ЦЖР, російські загарбники закрили будинок для літніх людей у селі Першопокровка Нижньосірогозької громади. Перед новим роком усіх його підопічних окупанти вивезли в невідомому напрямку. ​