Через банківських шахраїв херсонець втратив 390 тисяч гривень

1 год назад 0

Щоб отримати доступ до банківських рахунків громадян та незаконно заволодіти коштами, шахраї використовують найпоширеніший спосіб – представляються співробітниками служби безпеки банку та повідомляють, що картка людини заблокована або сторонні особи намагаються зняти з неї кошти. Щоб нібито  убезпечити рахунок, шахраї вимагають у людини додаткову інформацію у вигляді ПІН-коду, терміну дії та номеру банківської карти, а також коду безпеки CVC (три цифри на звороті картки). Жертвою такої схеми став житель Херсона.

Зі слів чоловіка, йому зателефонував невідомий і представився працівником служби безпеки банку. Він розповів, що сторонні особи намагаються "взламати" картку заявника та отримати доступ до його рахунку. Псевдо банківський працівник порадив чоловіку заблокувати картку та перевести кошти на безпечну картку, номер якої він назве. У подальшому заявник шістьма транзакціями переказав на сторонню картку 390 тисяч гривень. При цьому виконував умови у роботизованому додатку, натискаючи певні цифри для підтвердження переказів.

Потім так званий співробітник служби безпеки перестав виходити на зв'язок. Гроші чоловіку ніхто не повернув, адже даних рахунку, на який він перерахував кошти, не знав.

Шановні громадяни! Запам’ятайте, що представники банку ніколи не випитують жодних даних відносно картки. Це конфіденційна інформація, яку ніколи не можна розповсюджувати чи розголошувати стороннім особам. Всі питання щодо ваших рахунків краще вирішувати безпосередньо в банківській установі або самим зателефонувати до відділення банку. Щоб убезпечити кошти, встановіть добовий ліміт зняття готівки з картки і на кожну операцію. Підключіться до sms-банкінгу, аби знати про усі операції по вашому рахунку. Нікому й ніколи не повідомляйте свій ПІН-код, номер і термін дії картки, а також її CVV-код (останні три цифри на зворотній стороні карти).