Через шахрайські схеми жителі області втратили 106 тисяч гривень

5 месяцев назад 0

За минулу добу троє жителів Херсонщини втратили свої заощадження під час спроби отримати додатковий прибуток в мережі Інтернет, оформити грошову допомогу на сумнівних ресурсах та купити картину через передоплату. 

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Так, 36-річна жителька Генічеського району втратила майже 73000 гривень під час спроби працевлаштуватись у мережі Інтернет. Жінка знайшла оголошення в мережі про заробіток та виконала умови нібито роботодавця. Зокрема, вона «прив’язала» свою картку до особистого кабінету на сайті шахраїв. Після цього з її рахунку аферисти зняли всі кошти.

Також жертвою шахраїв стала 31-річна жителька Скадовського району. Їй на мобільний телефон надійшло рекламне оголошення про надання грошової допомоги постраждалим від російської агресії. Жінка перейшла за вказаними посиланнями і ввела всі данні банківської картки. Однак потім з її рахунку шахраї зняли 20 тисяч гривень.

А 50-річна херсонка повідомила до поліції про те, що на одному з сайтів знайшла оголошення про продаж картини. Жінка захотіла її придбати й перерахувала завдаток декількома платежами у розмірі 12377 гривень. Та після цього продавець перестав виходити на зв’язок. 

За вказаними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» ККУ.

Шановні громадяни! Будьте обачними та обережними! Для оформлення грошової допомоги не користуйтесь послугами підозрілих та маловідомих організацій чи осіб. Не переходьте за сумнівними посиланнями, а також ретельно перевіряйте сайти, які відвідуєте. А товари купуйте на офіційних ресурсах та лише з післяплатою.