Через шахрайські схеми жителі області втратили майже 80 тисяч гривень

5 месяцев назад 0

До поліції звернувся 31-річний житель Каховського району, який нині проживає в Естонії. Чоловік пояснив, що хотів придбати товар на одному з сайтів. Він зв’язався з продавцем і погодився на повну передоплату замовлення. Чоловік перерахував на рахунок продавця майже 60 тисяч гривень. Після цього товар йому ніхто не надіслав і кошти не повернув.  

Про це повідомили у пресслужбі поліції Херсонської області.

Також шахраї привласнили кошти громадян і за схемою «родич просить у борг». 46-річна херсонка отримала повідомлення з акаунту родички з проханням терміново позичити гроші на лікування. Не перевіривши інформацію, заявниця перерахувала 15000 гривень. Згодом дізналася, що акаунт родички "взламали" й аферисти від її імені розсилали всім друзям та знайомим повідомлення з проханням позичити гроші.

За такою ж схемою втратила 5000 гривень 44-річна жителька обласного центру, яка вважала, що допомагає подрузі грошима на лікування.
За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» ККУ. 

Нагадуємо: якщо вам надходять подібні повідомлення від рідних, друзів чи знайомих, спочатку самі зателефонуйте цим людям і дізнайтеся, чи дійсно вони потребують допомоги. Напишіть вашим спільним знайомим і запитайте, чи не отримували вони подібних повідомлень про фінансову допомогу. Зазвичай шахраї одночасно роблять розсилку всім підписникам.

Також обов’язково перевіряйте достовірність інформації перед тим, як вчиняти якісь дії, а товари купуйте на офіційних ресурсах та лише з післяплатою.