Дачник на Херсонщині злодюжку впіймав 

3 года назад 0

Власників заміських будиночків просто тероризують дрібні злодюжки, котрі швендяють по їх володіннях у пошуках добра, що «погано лежить». Побачивши такого зайду на своїй землі, дачники просто виганяють його, чи намагаються натовкти пику за нахабство – на тому інцидент здебільшого вичерпується. А от член садівничого товариства «Енергія» під Новою Каховкою вирішив у такому випадку чинити за законом. І не помилився!

На територію його дачі без дозволу зайшов невідомий чоловік, просто відкривши хвіртку. І заліз до господарчої будівлі, аби знайти там щось для продажу на брухт. Там його й перехопив господар, котрий непроханого гостя не бив, і не читав йому «мораль», а просто здав його до поліції. Поліцейські ж почали кримінальне провадження за фактом порушення недоторканості житла. 

Упійманий на дачній ділянці нероба зізнався, що хотів потягти метал для перепродажу – потрібні були гроші на випивку.  Враховуючи те, що нічого вкрасти він не встиг, міський суд Нової Каховки «виписав» йому штраф у шістдесят неоподатковуваних мінімумів доходу, тобто 1020 гривень. Цілком справедливо: сплативши його один раз, далі злодюжка, може, й запам’ятає, що нишпорити у чужій нерухомості буває собі дорожче.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.