Деякі з нас помирають дорогою до магазину, – росіяни поскаржилися Шойгу на втрати у Кринках

3 месяца назад 0

Українські захисники продовжують розширювати плацдарм на лівому березі Херсонської області. Росіяни в районі Кринок опинилися в надзвичайно скрутному становищі. Тому, вони вирішили звернутися безпосередньо до глави російського міноборони Сергія Шойгу, порушуючи будь-яку субординацію.

Раніше екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий розповів, що на лівому березі Дніпра у Херсонській області спроби росіян витіснити українські сили зазнають невдач та коштують ворогові величезних втрат. Водночас як для ЗСУ, так і для окупантів цей напрямок є критично важливим.

Загарбники звернулися до міноборони Росії Днями окупанти опублікували відео щодо невтішної ситуації, яка склалася для російської армії у Кринках Херсонської області. Росіяни поскаржилися та розкритикували своє керівництво.

Просимо міністра оборони Сергія Шойгу розібратися з тим свавіллям, що відбувається у населеному пункті Кринки стосовно нас. Ми перебуваємо тут із 2 серпня 2023 року. Зараз 20 січня 2024 року. За ці мало не сім місяців не було жодного вихідного, жодної ротації. З 2 серпня ми перебуваємо під постійним артобстрілом з усіх калібрів. У небі купа ворожих дронів, – скаржаться росіяни.

Російське командування відмовляється визнавати свій провал на цьому напрямку. Тому, справи в окупантів, які там перебувають, дуже погані. За їхніми словами, велика кількість їхніх "братів по зброї" залишили населений пункт Кринки або пораненими, або мертвими. Зокрема, значна частина помирає ще під час евакуації по дорозі додому.

Росіяни скаржаться, що моральна втома військ під Кринками "зростає з кожним днем".

Генератори купуються нами за свої гроші. Продукти та бензин привозять у мінімальному обсязі. Через це доводиться йти в магазин, який розташований за 7,5 кілометрів від нашого місця дислокації. Дорога в магазин пристріляна. І деякі з нас помирають дорогою до магазину,
– скиглять окупанти.

Вони також бідкаються, що російське командування не проводить ротацію людей, не відпускає їх у "заслужені" відпустки, не забезпечує загарбників зимовим спорядженням.

Окупанти поскаржилися Шойгу: дивіться відео

    Ситуація у Херсонській області: коротко Начальниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк розповіла, що на лівому березі Дніпра в Херсонській області залишається важка ситуація. Українські сили продовжують утримувати свої позиції. Росіяни ж зазнають великих втрат у військовій техніці й через це обмежують свої підрозділи у використанні бронетехніки. Водночас ворог не припиняє штурми протягом останніх кількох діб. Так, за минулу добу окупанти намагалися атакувати шість разів, а раніше фіксувалося 8 – 9 штурмів.

    За словами Гуменюк, росіяни також економлять бронетехніку, не дають можливості штурмовим групам мати таке прикриття, тому що втрачають її безповоротно. Тому штурми росіян 10 – 15 особами продовжують зазнавати втрат до 70% вбитими, зокрема з санітарними втратами.