Депутата незаконної «Херсонської обласної думи» Олександра Пономарьова підозрюють у колабораціонізмі

2 месяца назад 0

Національна поліція України повідомила про підозру у колабораційній діяльності депутату незаконної "Херсонської обласної думи" Олександру Пономарьову.
Документ про це опублікований на сайті  Офісу генерального прокурора .

За даними слідства, Олександр Пономарьов перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області з 24 лютого 2022 року і співпрацює з російськими окупантами. У 2023 році він добровільно запропонував свою кандидатуру у "депутати" до регіонального відділу всеросійської політичної партії "Комуністична партія РФ", йдеться в повідомленні про підозру.

Також слідчі встановили, що з серпня 2023 року по 10 вересня 2023 року підозрюваний неодноразово публічно закликав до проведення незаконних "виборів" на тимчасово окупованих територіях. У телеграм-каналі "КПРФ Херсон" він підтримував Путіна та дії російських

Як йдеться в документі, Пономарьов мав досвід роботи на посадах в органах місцевого самоврядування України, тому взяв участь у псевдовиборах та став незаконним "депутатом" у псевдоутворенні — "Херсонській обласній думі першого скликання".

За інкримінованою йому статтею, підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також його можуть позбавити права обіймати посади в органах місцевого самоврядування на строк до 15 років.