Дівоча ватага розгромила селянську хату на Херсонщині

2 года назад 0

У суді селища  Чаплинка на лаві підсудних опинилися дві дев’ятикласниці загальноосвітньої школи у селі Громівка. Вони у компанії ще чотирьох молодших за себе дівчат «розважалися» у вільний час, влаштувавши справжній погром оселі сусідки. За щось на неї образившись, школярки уночі залізли у її двір, і закидали будівлю каменюками та порожніми пляшками, порозбивавши вікна. Але тим не обмежилися: вломилися у саму хату, збудивши господиню. Й вихором понеслися по кімнатах, перекидаючи меблі та влаштовуючи суцільний розгардіяш.

Жінка не могла чинити опору – адже їй протистояла ціла група войовничо налаштованих підлітків. Одна з жорстоких  «бандиток» вдарила її палицею по руці, інша зацідила кулаком в обличчя. Аби залишитися живою, замордованій селянці довелося тікати з власної хати світ за очі! Лише по тому агресивна молодь задовольнилася «успіхами», й за північ розійшлася по родинах.

А побита й налякана господиня повернулася додому, вжахнулася від наслідків погрому, та й викликала поліцію. Поліцейські почали кримінальне провадження, однак під слідство потрапили тільки дві старші учасниці погрому, кваліфікованого, як груповий бешкет (стаття 296 КК України). Їх батьки відшкодували потерпілій завдані збитки, та й неповноліття юних бузувірок також стало пом’якшувальною обставиною в суді. Тож обом призначили однакове покарання – рік позбавлення волі, але з річним випробувальним терміном. Молодші спільниці обвинувачених узагалі відбулися «виховною роботою», через малолітство не зайнявши місць на лаві підсудних. Але чи безпечно почувається тепер у селі жертва підліткового погрому – питання, як кажуть, відкрите.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.