Гамселив курортників битою розбишака на Херсонщині 

3 года назад 0

Курортників варто поважати й догоджати їм хоча б за те, що вони привозять до нас свої гроші. Цю нехитру істину все ніяк не допетрають окремі стурбовані власною значущістю  індивіди у Генічеському районі Херсонщини. Адже наслідки їхньої літньої «гостинності» доводиться «розсьорбувати» і взимку. Так, у Іванівському районі області судили безробітного мешканця села Чонгар, котрий у липні по-своєму розважався на Арабатській стрілці. Там він напився у кафе села Щасливцево. І потім з бейсбольною битою в компанії таких самих агресивно налаштованих молодиків (їх судитимуть окремо) ганявся за перехожими, завдавши трьом з них дошкульних ударів – потім їх визнали потерпілими.

Суд окремо наголосив, що розправа відбувалася не просто серед білого дня, а ще й на очах дітей, які відпочивали у розташованому поруч парку водних атракціонів. І спостереження за «скаженими дядями» вочевидь не було корисним для їхньої психіки, ще й під час відпочинку. Звичайно, розбишака (як з’ясувалося, він ще й на обліку у лікаря-нарколога стоїть через вживання марихуани) на лаві підсудних каявся, і обіцяв, що «більше не буде». Тож на перший раз дали йому чотири роки позбавлення волі  з дворічним випробувальним терміном.

Однак біда в тому, що такі сплески насилля на курортах краю відбуваються кожного сезону – то у Залізному Порту горе-охоронці відпочивальника знічев’я до смерті заб’ють, то на тій же Арабатці грабіжники полюють на відвідувачів кафе, забираючи в них речі після побоїв. Отака робота над підвищенням туристичної привабливості  узбережжя, про яке так полюбляють теревенити наші можновладці. Та ви хоча  б потурбувалися спершу про безпеку гостей!

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.