Гауляйтер Каховки Філіпчук прогнав пенсіонерів, які хотіли спитати про відсутність світла і намагається нажитись на «захисті» розбитих підстанцій

1 месяц назад 0

Павло Філіпчук, голова окупаційної адміністрації Каховки на Херсонщині прогнав пенсіонерів, які прийшли до нього з питанням про тривалу відсутність в місті електроенергії, води і газу. Сам гауляйтер тим часом почав збирати гроші на нібито закупівлю систем радіоелектронної боротьби для трансформаторних підстанцій. Хоча, за словами свідків, інфраструктуру електромереж і газопостачання в Каховці знищують і розстрілюють самі російські військові.

Про це повідомляє .

З 21 березня в тимчасово окупованій Каховці повністю відсутня електроенергія, газ і майже відсутній зв’язок. Місцеві пенсіонери намагалися дізнатися, коли все це зможуть відновити і звернулися до призначеного росіянами голови окупаційної адміністрації міста Павла Філіпчука. Однак він їх слухати не захотів і прогнав, сказавши їм йти на три букви.

«Ситуація в місті критична. В нашій квартирі зараз температура +5. Світла і газу нема майже тиждень, вода тече малесенькою цівкою. В окупаційних чатах пишуть, що це сталось через обстріли ЗСУ. Але це – брехня. Ми особисто бачили як російські військові розстрілювали трансформаторні підстанції», – розповіли ЦЖР мешканці окупованого міста.

В місцевих чатах можна зустріти безліч повідомлень про те, що окупанти роблять усе можливе, аби примусити всіх людей виїхати. Про відновлення пошкоджених трансформаторів і знищеного газорозподільчого пункту поки ж взагалі не йдеться.

Цю інформацію підтвердив Віталій Немерець, начальник Каховської міської військової адміністрації.

«Ситуація в місті стала настільки критичною, що люди намагаються кудись виїхати. Але не всі мають таку можливість. Для чого це роблять окупанти – точно невідомо. Можливо, вони хочуть безперешкодно лазити і грабувати квартири і будинки людей. А, можливо, вони хочуть завезти сюди своїх військових. Принаймні, поки загарбники не роблять нічого, щоб відремонтувати пошкоджену інфраструктуру електромереж і газопостачання» , – розповів ЦЖР Віталій Немерець.

Тим часом Павло Філіпчу​к примушує мешканців Каховки скинутись на закупівлю с​истем радіоелектронної боротьби (далі – РЕБ) для захисту трансформаторних підстанцій нібито від українських безпілотників. 

«Всюди вже ходять представники адміністрації Філіпчука і вимагають здавати гроші», – сказали ЦЖР мешканці міста. Наслідки прильотів у Каховці 25 березня 2024 року Віталій Немерець, начальник міської військової адміністрації впевнений, що ідея зі збором коштів для нібито закупівлі системи РЕБ належить самому Павлу Філіпчуку, а не військовим держави-агресора.

«Думаю, що Філіпчуку прийшло це в голову, щоб просто набити собі кишені. Адже грабувати місто як раніше йому і його матері Олені Філіпчук зараз уже не вдається. Зібрані гроші ж ніде не будуть там обліковуватись. Тож я переконаний, що ніякі системи РЕБ Філіпчук купляти не збирається. Це робиться виключно для його збагачення», – додав Віталій Немерець.

  • Як повідомляв ЦЖР, після знищення російськими загарбниками газорозподільчого пункту, електропідстанцій та інших об’єктів у Каховці майже тиждень відсутні світло, газ, централізоване водопостачання і зв’язок. Нема газу також у сусідній Любимівській селищній громаді. Більше місяця тривають серйозні перебої з подачею електроенергії і води в Таврійській і Новокаховській міській громадах.