Генічеські поліцейські розкрили грабіж та розбій, які вчинили троє чоловікіа

4 года назад 0

Подія сталася у одному з сіл Генічеського району. Приблизно о 22:00 з магазину вийшов 26-річний чоловік. На вулиці до нього підійшли троє невідомих та почали штовхати та вимагати віддати цінні речі. Заявник чинив опір, але зловмисники побили його і відібрали брендові сонцезахисні окуляри. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Потерпілий запам’ятав прикмети нападників, які дали змогу працівникам поліції оперативно розкрити грабіж. Чоловік пояснив, що приїхав з Дніпропетровської області на відпочинок у Генічеський район. Ввечері він вийшов до найближчого продовольчого магазину за продуктами, де на нього напали невідомі і почали били та вимагати цінні речі, яких при потерпілому не було. Нападники відібрали сонцезахисні окуляри чоловіка та втекли. За словами потерпілого окуляри коштували 200 доларів США. Чоловік вказав поліцейським на прикмети грабіжників. За опису одного з них поліцейські впізнали раніше судимого місцевого жителя. Оперативники розпочали пошук чоловіків.

Вже через 3 години до поліції надійшло повідомлення від 34-річного жителя того ж села Генічеського району. Він повідомив, що в його будинок вдерлись троє чоловіків в стані алкогольного сп’яніння та почали бити його і вимагати грошові кошти. Чоловік пручався та не вказав невідомим, де знаходяться гроші. Один з чоловіків почав оглядати будинок, поки двоє тримали потерпілого. Зловмисник знайшов в будинку грошові кошти, мобільний телефон та ланцюжок. Після отримання бажаного чоловіки пішли з будинку, потерпілий одразу викликав поліцію.

За словами начальника Генічеського відділу поліції Сергія Балути, оперативники встановили, що до злочину причетні троє жителів села: 36-річний чоловік, його 19-річний пасинок та їх 19-річний знайомий. Найстарший з них вже раніше судимий за розбій. Чоловіки пояснили, що вживали алкогольні напої, а коли гроші закінчились вирішили вчинити злочин.

Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.186 «Грабіж» та за ч.3 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Чоловікам повідомлено про підозру. Слідчими Генічеського відділу поліції направлено клопотання до суду про обрання чоловіками міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.