Голову Каховської райради визнали невинним у корупційних правопорушеннях

2 года назад 0

Суд закрив обидва провадження у справах стосовно Валерія Брусенського.

Новокаховський міський суд закрив обидва провадження у справах про притягнення голови Каховської райради Валерія Брусенського до адміністративної відповідальності за відсутністю події і складу правопорушення. Про це йдеться в постановах суду, винесених 13 грудня.

Адмінпротоколи стосовно Валерія Брусенського склало Національне агентство з питань запобігання корупції. Голову райради звинуватили в порушенні обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності. Він, як повідомляли в НАЗК, обіймав посаду директора, отримував зарплату та входив до складу виконавчого органу ТОВ “Тес Ко”.

У суді з’ясувалось, що Валерій Брусенський одразу після обрання головою райради припинив свою діяльність в управлінні приватного підприємства “шляхом подачі заяви про звільнення і перестав приходити на роботу до ТОВ “Тес Ко”. Цю заяву задовольнили на загальних зборах товариства 7 грудня 2020 року. Тож суд визнав обґрунтованими пояснення Брусенського про те, що він “жодним чином не міг впливати на процес свого звільнення”.

Крім того, голова райради надав суду докази повернення безпідставно нарахованої йому за листопад 2020 року зарплати в ТОВ “Тес Ко” в розмірі 3964 грн.

Нагадаємо, що Валерія Брусенського обрали депутатом Каховської райради від партії “Слуга народу”. 20 листопада 2020 року він став головою райради.

Олег БАТУРІН.