Грабунок замість обміну грошей: у Херсоні шахраї ошукали стареньку

7 лет назад 0

У Херсоні під приводом обміну грошей ошукали 84-річну пенсіонерку, — повідомляє ГУНП області.

Пенсіонерка розповіла правоохоронцям, що до неї на вулиці підійшла незнайома жінка, представилась працівником соціальної служби та запропонувала обміняти гроші. Зловмисниця розповіла старенькій, що у зв’язку з грошовою реформою потрібно обміняти гривні на Євро і запропонувала свої послуги, щоб літня жінка не стояла у чергах та не відчувала незручностей. Пенсіонерка погодилась та запросила «соцпрацівника» до себе додому.

Не перевіривши завідомо брехливу інформацію, бабуся віддала усі свої заощадження — 5250 гривень в обмін на запечатаний конверт з ЄВРО. Коли заявниця відкрила конверт, то там лежав нарізаний папір. 

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості кримінального правопорушення за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Шановні громадяни! Якщо до вас завітали незнайомі люди, які представляються працівниками різноманітних соціальних служб, організацій та пропонують обміняти гроші, не вірте їм, адже це шахраї! В такому випадку одразу звертайтеся до поліції за номером «102», — звертається поліція до легковірних херсонців.

Відділ комунікації поліції Херсонської області