Херсон знову під обстрілами військових РФ: пошкоджена лікарня, магазин та дорога

1 год назад 0

Російські військові продовжують обстрілювати Херсон. Вибухи у місті лунали вночі і вранці. За повідомленням Херсонської міської ради з опівночі до ранку місто обстріляли 5 разів, найбільше постраждали райони – Острів і Шуменський та селище Антонівка. Пошкоджені житлові будинки, медичний заклад, магазин та дорога. Наслідки обстрілів бачили кореспонденти  .

Едуард усуває пошкодження будинку після нічного обстрілу в мікрорайоні Корабел. Чоловік говорить, ремонтувати доводиться щодня, адже цей район потерпає від російських атак чи не найбільше.

"На дах залетіло, впала плита, затікати тепер вода буде людям, треба робити щось. Через увесь будинок плита впала",  — розповідає чоловік. Херсон. Магазин, в якому зайнялася пожежа після російських обстрілів, 14 лютого 2023 Фото: Суспільне Херсон
Під час ранкового обстрілу мікрорайону російський снаряд потрапив в один із магазинів, там зайнялася пожежа, розповіли у головному управлінні ДСНС у Херсонській області.

"Підрозділи ДСНС оперативно ліквідували пожежу не допустивши подальшого поширення вогню на житловий будинок та поруч розташовані торгові ятки. До гасіння були залучені три одиниці техніки та 12 рятувальників. Загиблих та травмованих не виявили", 
— повідомила прессекретарка ГУ ДСНС України у Херсонській області Оксана Ульянова. Херсон. Медичний заклад, який обстріляли війська РФ, 14 лютого 2023 Фото: Суспільне Херсон
Сьогодні близько 10 ранку російський снаряд розірвався і неподалік одного з медичних закладів Херсона. Його керівник В’ячеслав Мусат говорить, постраждалих серед пацієнтів і персоналу немає. У закладі є підвальні приміщення, які облаштовані для перебування пацієнтів і персоналу під час обстрілів.

"На цей раз це 5 великих вікон, але в нас вже були такі прильоти, коли вибуховою хвилею пошкоджували вікна, але впоралися", — говорить керівник херсонського фтизіопульмонологічного центру В’ячеслав Мусат.
 
Окрім медичного закладу російські військові обстріляли один із автошляхів обласного значення, розповів голова пресофісу ОВА Олександр Толоконніков.

Загалом за минулу добу російські військові 54 рази обстріляли населені пункти Херсонщини, 15 — Херсон. Били з РСЗВ, мінометів, артилерії та танків. Через російські обстріли минулої доби 13 лютого загинуло дві людини, троє жителів області — поранені.

Що відомо

  • На Херсонщині у Бериславі під обстріл армії РФ потрапила станція швидкої медичної допомоги. Водій "швидкої" отримав поранення.
  • Російська армія за добу з мінометів, артилерії, РСЗВ і танків 54 рази обстріляла Херсонщину, Херсон — 13 разів. Внаслідок обстрілів російською армією загинули двоє людей.
  • Станом на вечір 13 лютого армія РФ 13 разів обстріляла Херсонську громаду. Зокрема, центр міста, мікрорайони Острів, Шуменський та Антонівку. Одна людина загинула.
  • Армія РФ обстріляла село Інгулець на Херсонщині. Снаряди влучили в будинки. Загинула місцева жителька, ще одна людина — поранена.