Херсонщина має своїх героїв

7 лет назад 0

Днями до очільника Служби порятунку Херсонщини звернулася жінка, яка розшукувала свого рятівника, щоб подякувати йому за спасіння життя.

Подія сталася ще 31 грудня. На вулиці вже було темно, коли багатодітна мати Ольга Лєвшинок з наймолодшою своєю дитиною поверталася з аптеки через парк Тропіних. Пані Ольга котила візочок із 2,5-річним малюком, аж раптом хтось почав рвати і тягнути сумку, що висіла на ручці візка. Дорогу жінці перекрили троє агресивно налаштованих чоловіків.

В цей час неподалік проходив молодий хлопець, який відразу підбіг до нападників. Побачивши юнака, чоловіки відійшли зі словами, що інцидент вичерпано. Але через певний час наздогнали жінку і поновили свої спроби відібрати сумку. Цього разу за неї рвонули так, що візочок перекинувся і з нього випала дитина. Шокована мати почала кричати. І знову на допомогу прибіг той самий незнайомець. Жінці хлопець наказав забирати дитину і тікати. А сам почав розмовляти з чоловіками і порадив їм заспокоїтися. До того ж, все відбувалося неподалік Корабельного райвідділу поліції, тож врешті-решт нападники вирішили відступити.

Вже пізніше пані Ольга дізнається, що їх з сином рятівником виявився професійний пожежний — командир відділення 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини Білозерського району Іван Панасюк.

Івану всього лише 18 років. Хлопець закінчив Вище професійне училище Львівського державного університету безпеки життєдіяльності і зараз навчається на заочному відділенні Національного університету цивільного захисту України.

Жінка зізнається, що була здивована, коли побачила у ролі рятівника ровесника своєї доньки, а не дорослого чоловіка.

Вже сьогодні, 9 січня, пані Ольга завітала до Головного управління ДСНС у Херсонській області із солодким подарунком для Івана. Вона подякувала хлопцю за сміливість на небайдужість, а до керівництва Головного управління звернулася із проханням заохотити відважного співробітника. Хоч сам Іван і не бачить у своєму вчинку нічого особливого, адже вважає, що на його місці так мав би вчинити кожен нормальний чоловік.

                                 Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій